W ciekawy sposób spędzili pierwszy dzień wiosny uczniowie klasy drugiej Technikum Gastronomicznego, którzy 21 marca odwiedzili Wyższą Szkołę Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu.
Młodzież uczestniczyła w pokazie barmańskim oraz rzeźbienia fantazyjnych wzorów w warzywach i owocach (tzw. carving). Niezwykle ekscytująca była jednak dla nich możliwość spróbowania swych sił w przygotowaniu bezalkoholowych drinków oraz wykonywaniu wzorków w warzywach. Przyjrzeli się także pracy kucharzy w uczelnianej kuchni oraz spróbowali przyrządzonych przez nich dań podczas pysznego obiadu, który zakończył pobyt 2 TG na uczelni.
Prorektor studiów stacjonarnych – dr inż. Mariusz Kubiak przedstawił naszym uczniom bardzo ciekawą ofertę edukacyjną WSHiG. Być może po ukończeniu nauki w Zespole Szkół Politechnicznych postanowią podnosić swoje kwalifikacje w tej renomowanej poznańskiej uczelni.